lördag 5 april 2008

De färglösas stickning.

Jag valde merinogarnet, det färglösa (eller linnefärgat, kanske?). Efter tusen (nja, tre var det nog) omstarter har jag kommit ett par varv.
Men med modifikationer: rätstickning i kanterna (lite väl krångligt med mosstickning ett par maskor), stickor 3 mm och jag kommer nog att gör den bredare. Dessutom gör jag inte de dubbla omslagen (för hålen blev gigantiska) utan ett vanligt omslag som jag stickar två maskor i på aviga varvet. På bilden ser den avlång ut, men jag kunde bara sträcka ut den åt ett håll då jag skulle ta bilden. Jag är inte så förtjust i hur jag placerat pärlorna, men det får duga. Jag hoppas att det blir bättre när den blockas ordentligt. Och jag ska sticka den symetriska versionen: sticka två likadana delar som sys ihop på mitten.

Det är första gången jag stickar med Addi lacestickor. Oh, vad underbart! :-)

3 kommentarer:

Ulrika/Stickamera sa...

Det blir kanonfint!!

Jag ska börja om på min och sticka rätstickning i kanterna jag med, har bestämt att jag inte tycker om mosskanten. I alla fall inte som den ser ut på min sjal, jag tycker den mest är rörig, liksom.

Bra tips för de dubbla omslagen! Jag tycker också att de hålen blir alldeles för stora.

Och Addi Lace fick jag av min hemlis nyligen, så nu när jag ska starta om ska jag ta dem istället. Jag har aldrig stickat med Addi Lace, spännande. :-)

Anonym sa...

Vad snyggt det blir med pärlorna.

görel sa...

Det ser jättefint ut, och snyggt med pärlorna! Jag har inte börjat än, men tack för tips – jag noterar allt för framtiden!