lördag 5 april 2008

Garnfunderingar

Även om jag inte kan sticka p.g.a. överansträngd handled (inser verkligen hur stickberoende jag är när jag nu har stickförbud!), så kan jag ju iallafall fundera på vilket garn jag ska använda när jag väl kan börja sticka igen.

Alternativen är följande:


Här är två olika garner från Solsilke, det högra är tvåtrådigt silke i en ljuvlig ljushallonfärg. Detta garn var det första jag tänkte på när det blev klart att det blir en Juno Regina. Dessvärre har jag bara två härvor som tillsammans är 700 m. Hade bestämt för mig att jag hade en härva till, men efter att ha vänt upp och ner på stora delar av mitt garnlager så lyckas jag inte hitta nån uppnystad kompis till härvorna. Och jag vill nog inte göra den mindre heller...
Det vänstra garnet är också från Solsilke men är tunnare i en varm djupröd färg. Här räcker garnet visserligen, men jag är inte övertygad om att det är "rätt" för ändamålet.


Nästa alternativ ur stashen (och jag tänker INTE köpa mer garn ;) är två härvor Grignascos Merinosilk, en rödlila färg på härva och en mörklila som är uppnystad (påbörjade en FBS i det garnet en gång, men det blev inte bra...). Garnet är extremt tunnt, så här måste man nästan sticka med dubbel tråd. MEN en färg blir inte tillräckligt många meter om man tar dubbelt. Återstår alltså alternativet att sticka med en tråd av varje färg. Men hur kan det tänkas bli? Jag kan ju inte provsticka nu heller, frustrerande nog.


Det sista garnet jag funderar på är svart pälsullgarn från Östergötlands ullspinneri. Blankt och fint. Men svart. Hm.

Funderar vidare (och städar upp alla garnkorgar som nu är tömda på innehåll...).

3 kommentarer:

Ulricha sa...

SolSilkegarnet ser bedårande ut, båda. Blir nog väldigt vackert. Tänk bara på att silke (100%) kan vara svårt att blocka, stickningen drar ihop sig efter blockningen. Vilket kan få långa halsdukar/sjalar att bli smala på längden för att de rullar ihop sig.

Jag skulle välja meinosilket och använda stickor 3 mm. Jag har stickat Icarus med det garnet och för mig passade 3 mm till enkelt garn :-)

Då har du GARN så att det räcker, och kanske kan kompensera för de mindrE stickorna med att göra den lite bredare?

Anna sa...

Hmm, ja, merinosilkgarnet är ju oerhört vackert, kanske ska fundera på att sticka med enkel tråd iallafall. Tror ju att det är en sjal som blir snygg alldeles lätt och skir. Tack för tyckandet :)
(Och du har nog rätt angående silket, har stickat en stor halsduk/rak sjal i silke och den har blivit lång...)

Ulricha sa...

Anna!

Jag vet inte varför jag skrev vissa ord med versaler i förra inlägget. Det var inte meningen att skrika :-) Råkade nog komma åt Caps Lock tangenten :-)