lördag 5 april 2008

Tja...

Provstickade med det blåa garnet först (glömde ta en bild) men tyckte inte det blev bra. Det garnet är väldigt tunt, det passar nog bättre till en glest stickad spetssjal av något slag.

Nu har jag istället stickat en bit med Fleece Artist Merino 2/6 ("Sangria"). Garnet är underbart, inga problem där. Men jag måste stoppa nu och fundera hur jag ska klura ut hur jag ska göra om jag bara vill ha sjalen två "diamanter" bred. Jag tror jag stickat lite för långt redan, för nu börjar det ju bildas nya "diamanter" i kanterna, och det ska jag ju inte ha.
Ajaj, min skalle... jag och matte - i någon som helst form - går inte ihop. :-/

Anledningen till att jag ska göra en smal Juno Regina är att jag bara har en härva av detta garn, det räcker inte till en fullstor sjal.

Hm. jag ska nog börja om från början, för nu när jag tittar på bilden ser det knasigt ut i diamanten där. Hm...
Jag skyller på Barnaby... svårt att koncentrera sig på stickningen när han är i rutan. ;)

6 kommentarer:

Ulricha sa...

Kanske köpa ett extra nystan av samma garn?

Den ser supersnygg ut :-)

Ulrika/Stickamera sa...

jag har funderat på det, men är rädd att det ska skilja mycket i färgnyansen. Nej, det får bli en smal, bara jag fattar hur jag ska få till det. :)

Ulricha sa...

Det är bara att sticka mindre av Chart 4. Jag som ska ha en bredare stickar den fen gånger istället för fyra, som i beskrivningen.

Så du kanske bore sticka det diagrammet 2 gånger? Då blir det 5 "mönsterspjut" :-)

Ulricha (igen)! sa...

Chart 2, menade jag. Inget annat :-)

Ulrika/Stickamera sa...

Om du menar de raka partierna efter "diamanterna" så måste man väl antingen ha 4 eller 6 osv? Är det inte jämnt antal på varje sida om mitten?

Puh, va bra att du skrev chart 2 sen, jag satt o kliade mig i skallen ordentligt här. :)

Ulricha sa...

Jo, men Chart 1 är ju en mönsterdiamant.

Och för varje Chart 2 så ökar du två (en vid varje sida av den första i mitten), så du kan ju välja hur mnga Chart 2 du vill göra.